marți, 4 septembrie 2012

Tarantula - Naparlire Lasiodora parahybana

Mai este cunoscută şi sub numele de “Brazilian Salmon Pink Bird-eating Tarantula”. Este o tarantulă mare care creşte până la 20-25 cm, iar femelele adulte ating şi 100 grame. Este considerată a doua ca mărime după Theraphosa. Foarte populară printre iubitorii de tarantule, poate fi recomandată începătorilor doar dacă este pui şi se are grijă la perişorii urticanţi.

Năpârlirea: procesul prin care tarantula îşi schimbă periodic exoscheletul. Acest proces poate să varieze în funcţie de dimensiunea sau specia tarantulei. Tarantulele tinere năpârlesc de câteva ori pe an, iar cele adulte o dată pe an sau la 2 ani. Procesul de năpârlire se desfăşoară în 3 etape:

1. perioada de pre-năpârlire ( tarantula poate să refuze hrana, pare letargică, pielea de pe abdomen se înnegreşte).2. năpârlirea propriu-zisa3. perioada de după năpârlire: în aceasta etapa e bine să nu se ofere hrană tarantulei ( la tarantulele tinere durează între 4-6 zile până se întăreşte exoscheletul, pe când la cele adulte poate să dureze între 1-3 săptămâni).
Acesta este specimenul detinut de mine si in momentul de fata are 1 an si 2 luni

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu